22 Ağustos 2015 Cumartesi

Sahi Ne Oldu Kulüp Lisans İşi?


Malumunuz Kayserispor'a TFF tarafından yapılan toplantılar sonrasında bu sezon için Ulusal Kulüp Lisansı 2 kez verilmemiş ve her seferinde 1 ay ek süre ve 75.000 TL para cezası verilmişti. Bu kurul en son 30 Temmuz'da toplandı ve lisans alan kulüp sayısının 42 ye yükseldiğini açıkladı. Ama bu kulüpler arasında hala Kayserispor yok. Demek oluyor ki 2. 30 günlük ek süre ve 2. 75 Bin TL'lik para cezası kulübe verildi. 3. sünde puan silme cezası kapıda.

Şimdi bir çok kişi bilmiyordur muhtemelen diye biraz bu kulüp lisans olayını anlatalım. Kısa ve özet olarak en üst seviyede yer alan 3 ligde ki takımların ulusal düzeyde denetlenmesi demek. Malum UEFA bunu uzun zamandır uyguluyor. Türkiye'de de uygulama 2011-2012 sezonu ile başladı. Kulüplerin hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali durumları bağımsız denetçi firmaları ile birlikte TFF tarafından denetleniyor. Denetlemeler sonucunda lisans alamayanlara para ve puan cezaları veriliyor, geçen yıl itibari ile de (2014-2015 sezonu) lige alınmama cezası devreye girdi. Henüz bu cezai müeyyide uygulanmadı ama denetlemeden geçemeyen kulüplere para cezası uygulanıyor. Hatta bu sene Antalyaspor -6 puan cezası ile resmen tehdit edildi.

Gelelim Kayserispor'a. Henüz kulüpten bu konu ile ilgili olarak bir ses yok. Geçtiğimiz yıllarda alınan lisanslar ilk fırsatta duyurulurken son 2 yıldır zamanında alınmayışı ve cezalar ya da mevcut durum ile ilgili kulüp sessizliğe bürünmeyi kendisine görev addediyor.

Kısaca hali hazırda Ulusal ya da UEFA Kulüp lisansı yok, transfer yok, eski ve yeni borç çok, doğru düzgün pazarlama yok, satışa çıkan kombinelerden kimsenin haberi yok, nerede satılıyor diye kulübü arayan adama cevap veren bir tane Allah'ın kulu yok, sosyal medya hesapları 1 gün iyiyse 3 gün laylaylom, resmi site deseniz hala paintten yapılan görsellerle idare ediliyor.

Sahi lan, biz nasıl Süper Lig'deyiz? Biri bana anlatsın nasıl beceriyoruz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...