19 Aralık 2017 Salı

Bizans Oyunları

Hiç birimiz yabancı değiliz bu dedikodulara. İstanbul üçüzlerinden herhangi birinde ne zaman bir kötü gidişat varsa o dönem başarılı olan Anadolu takımlarından birinin hocasına yada dikkat çeken futbolcusuna göz dikerler. Artık bu bir klasik haline geldi.



Kendilerine aynı hareket yapılsa kıyameti kopartma yetisine fazlaca sahip olan üçüzlerin taraftarları da bu durumu sıradanlaştırmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ne yazık ki.

Gelelim gündeme;

Gs'de Igor Tudor'un "tabir-i caizse" şutlanmasından sonra teknik direktör arayışları başladı. Gerek sosyal medyada, gerek İstanbul medyasında bir dünya isim geçiyor. Bunlardan bir tanesi de bu sene gösterdiği 16 haftalık başarılı performansla Kayserispor'un teknik direktörü Marius Şumudica.


Bir kere şu konuda anlaşalım. Gs için Şumudica ismi sadece ve sadece sosyal medyada bir iki ukalanın ortaya çıkardığı, İstanbul medyasından da bir kaç kişinin ateşi körüklediği bir dedikodudan ibaret. 

Bir dünya amaçları var. Amaçlarının en önemlisi ise bizdeki tıkır tıkır işleyen çarkı bozmak en büyük emelleri. Devletler arası yaşanan psikolojik harbin en dik alası bizim futbol dünyasında var. Saha da bileğini bükemedikleri rakiplerini önce masa başında, onda da beceremezlerse kalem ve klavyeleri ile yenmeye çalışıyorlar. İşte bu yıl ki Karabükspor'un hali ortada. Geçen yıl yaşadıkları travmayı hala atlatamadılar.




Gs şu aşamada Marius Şumudica'ya transfer teklifinde bulunamaz. Peki neden? 

1- Yaşadıkları Tudor hezimeti yüzünden. Bir kez daha Anadolu'da kısa dönemde başarılı olmuş bir teknik direktörü takımlarının başına getirerek zaten yangın yeri olan camialarını iyice alevlendirmek istemezler.

2- Tudor'u Karabükspor'dan kopartan ve takımın başına getiren Dursun Özbek. Aynı Özbek dünkü YK toplantısından sonra Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Amacı ne bilemem. Ama yeniden aday olacağı kesin. Peki yeniden aday olacak olan Dursun Özbek tekrar Tudor örneğini yaşamayı göze alabilir mi? Yani camia Şumudica'yı getireceği belli olan ya da getiren Özbek'e Tudor örneğini görmezden gelerek destek verir mi? Hele hele karşısına çıkacak adayların Gs camiası için önemli bir hoca adayı ile çıkma ihtimali varken.

3- Gs bu kadar çalkantıda iken camialarının üstünde durdukları tek isim her daim Sinyor Terim olmuştur. Sinyor Terim'in hayaleti Florya'nın koridorlarında dolaşırken Şumudica'yı siz olsanız tercih eder misiniz?

Sorular, sorular, sorular...

Kıssadan hisse beyler, yaşadıklarımızın adı tam da; "Bizans Oyunları" Çokta şaapmayın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...