29 Ağustos 2018 Çarşamba

Gidenlerin Anatomisi


Büyük umutlarla alınıp hayal kırıklığı yaşatan, özellikle maaş yükü ağır olan yabancı futbolcuların bazılarından minimum zararla kurtulduk. Bazılarından diyorum çünkü o kategoride olan Gyan fedakarlık yaparak kalmayı seçti.

Kabul etmek gerekir ki en az zararla bu işin içinden sıyrılmak, şişkin kadroyu eritmek, yeni transferlere yer açmak (!) bir başarıdır. Yönetimsel başarıdır. 

Tabi bunu söyleyip şunu sormamakta olmaz? Bu transferleri yaparken Youtube'dan mı izlediniz? Ya da kulağınıza bu isimleri kim, nasıl ve niye fısıldadı da transferleri yapıldı?

Cevapsız bir dünya soru var, cevap verecek kimse yok...


Geçen yıl transferinden en çok mutlu/umutlu olduğum Dejan Meleg'in arkasına bir teneke bağlamadığı kalmıştı Sumudica'nın. Bizde o mirası devralıp Kızılyıldız'a gönderdik Meleg'i. 

Keşke Ertuğrul hoca biraz direnseydi, denemeyi düşünseydi.

Eleman şu an Sırbistan'da 4 maçta 250 dakika forma giymiş ve asistle başlamış lige. Bir asistte Şampiyonlar ligi elemelerinde var.

Espinoza geldi, bir iki diyagonal pas dışında kendisini hiç göstermedi. Umutluyduk, suya düşürdü sağolsun. Geldiği takıma, Universidad De Chile takımına döndü. İyi oldu. Minimum 300-400 Euro'dan kurtulduk diye tahmin ediyorum.


Ve Fernando Boldrin. İki gözümün çiçeği. :) Gitmesine en çok sevindiğim isim desem abartmamış olurum. Güray Vural'ı ayrı kategoriye koyuyorum tabi. 

1.3 Milyon Euro bonservis verip, yıllık olarakta baya iyi maaşa transfer etmiştik. Şumi'nin bize attığı en büyük kazık olarak tarihe geçti.

Rizespor'a kiralık olarak transferi gerçekleşti. Kiralama bedeli yok ama en azından ciddi bir maaş yükünden kurtulduğumuzu umut ediyorum. 

İnşallah çok iyi bir performans gösterir, gerçekten çok başarılı olur. Biz de satın alma opsiyonundan faydalanarak biraz para kazanırız. Dediğim gibi, zararın neresinden dönersek kardır.

Güray Vural "hakettiğim yere gidiyorum." dedi, haklıymış. İyi başladı maaşallah. İnşallah böyle devam eder. Akhisar için büyük kazanç kendisi. Ama asıl olarak onu kaybımızın bizim için ne kadar büyük kazanç olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez.


Ryan Mendes parayı seçti ve BAE'ne transfer oldu. Sözleşmesinde ki "1.5 Milyon Euro bedelle serbest kalır" maddesini kullandı Al Sharjah. Yolu açık olsun. 

Mevcut kadroda ihtiyacımız olacaktı kendisine. Ama dediğim gibi parayı seçti. Üzülmedim dersem yalan olur ama yapacak bir şey yok.

Ömer Kandemir, Bia ve Erkan Kaş ile ilgili söylenecek çok bir şey yok. Yolları açık olsun. Hala Ömer Kandemir ve Canberk Aydın'ın neden transfer edildiğini merak ediyorum. 

Keşke bunlara gerçekten cevap verecek birileri çıksa. Kafamızda dolaşan tilkilerin kuyrukları şu an birbirine değmiyor ama ya değerse?

Son olarak Erdal Öztürk. Şu çocuğu Adana Demirspor gibi 20 tane transfer yapan bir takıma kiralamak hiç mantıklı değil. Oynarsa büyük fayda sağlayacak bir futbolcu ama Adana Demirspor'da bizden daha az süre alacaktır. 

Yazık ettik. Keşke daha doğru bir takım bulunsaydı, gittiği yerde oynaması sağlansaydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...