14 Ağustos 2018 Salı

İlk Haftanın Günahı Olmaz.


Söylemler ve eylemler her zaman birbirine uymaz. Farklılıklar hayatın rengidir. Dün akşam bizim oynadığımız futbol da tam olarak öyleydi. 100 farklı kişinin 200 farklı gözle izlediği 100 farklı beyinden 1 milyon farklı görüşün ortaya çıktığı ama sonunda Kayserispor'un kazandığı bir mücadele izledik. 

Özellikle ilk 15 dakika kendi kulüp tarihimizin rekorunu kırarak kaleciye ve hatta geriye hiç pas yapmadan, hep dikine oynayan, yan pasları dahi hemen bir önündeki adama doğru yapmaya çalışan bir takım vardı sahada. Bu bizim özlediğimiz topa hakim olan takım görüntüsünün yanında rakibi gerçekten çaresiz bırakan bir tercihti. Antalyaspor o 15 dakikalık süreçte neye uğradığını şaşırdı. Beraberinde de gol geldi zaten.


Golden sonra klasik Kayserispor sıtmasına yakalandık. Teknik direktör, futbolcu, yönetim... Kim değişirse değişsin, değişmeyen tek bir şey var takımda. Golü attıktan sonra yaşadığımız duraklama, gerileme ve hatta bazen yıkılma dönemi. Anlam veremiyorum. 15 dakika boyunca kedinin fare ile oynadığı gibi oynamış, istediğin golü 14 te bulmuşsun, çark tıkır tıkır işliyor, aksiyon var, oyun aklı var ama devamlılık nanay. Bu hastalığa önce teşhis, sonra tedavi şart. İlaçla mı olur, serum tedavisi mi yapılır bilmiyorum ama bir hal çaresine bakmazsak bizim icabımıza bakacak ligde bir dünya takım var.

Maçın 2 ya da 3. dakikası gibi takımın oynayacağı ya da oynamak istediği oyun kendini belli etti aslında. Hatta sohbet ettiğim arkadaşlara dedim ki; " %65 topla oynama ve 350+ pas bekliyorum maç sonunda." Maç bitti, istatistikler bir geldi; %66 topla oynama ve 578 pas, %89 gibi uçuk, upuçuk bir pas yüzdesi. Gel gelelim bu pasların büyük kısmı, özellikle golden sonraki süreçte geri ve yan pas olarak yapıldı. Olsun, ilk haftanın günahı olmaz. Kabulümüzdür. Önemli olan iyi başlamaktı, 3 puanla başlamaktı, goller atarak başlamaktı. Biz de başladık.


Parantez açmak istediğim bir iki isim var. Chery ile başlayayım kısaca. Maç kondisyonu yerine gelsin, eksikliklerini biraz tamamlasın yıllardır o hasret kaldığımız oyun zekasını kesinlikle bulduk. Çok görünmedi gibi geliyor ama maç içinde o kadar doğru yer alıp, o kadar güzel pas opsiyonu yaptı ki kendini, bir ara dudağımı ısırdığımı farkettim. Umut'a attığı pası atabilecek, bu ülkede futbol oynayan ya da oynamış olan topçulardan sayacağımız 3-4 isim ya var, ya yok. Memnun bıraktı, mutlu etti, umutlandırdı.


Kana Bıyık; Ocak 2019'da SERBEST STATÜLÜ oyuncu olacağını HAYKIRARAK başlıyorum cümleme. Dün inanılmaz, mükemmel ve kusursuz oynadı. Bir kez daha neden bu kadar sevildiğini, neden KKK Orgenaral Kana Bıyık olduğunu gösterdi. O kadar kritik, yerinde ve temiz hamleler yaptı ki anlatılmaz. Allah aşkına, sesimi duyan bir tane yönetici abimiz, arkadaşımız, kardeşimiz varsa Kana Bıyık'a gerekirse kulüp tarihinin en yüksek maaşını vererek kalmasını sağlayın. Uzatın sözleşmesini çok değerli yönetim.


Ve Umut Bulut. Yaşı büyüdükçe mükemmelleşiyor. Dünya kadar eksiği var futbolcu olarak belki. Son vuruşu eksiktir, topla oynama konusunda sınırlı becerisi vardır, pas opsiyonu olamıyor, oyunu açamıyordur vs. Ama eksilmeyen, aksine her geçen gün çoğalan azmi, mücadelesi ve karakteri. Bir maçta 10 tane kaçırıyorsa da 10 kişilik mücadele ediyor. 45 saniye içinde rakip ceza sahasından kendi ceza sahasına dönüp atak kesecek kadar istekli. Ve bu adamın yaşı 35. Yazı ile Otuz Beş...

Sezon öncesi naçizane değerlendirmemde bir iki cümlelik şöyle bir değerlendirmem olmuştu.
Mensah ve Chery bu sene bizim oyun aklımızın temelini oluşturacak gibi. Geçmiş yıllarda merkezden pozisyona girmekte, üretmekte, kanatlara inmekte çok zorlandık hatırlarsınız. Sanki bu sene daha az yaşayacağız bu durumu. Hem Mensah, hem Chery, hem de Deniz'in merkez rotasyonunda kullanılabilecek olması hanemize artı olarak yazılıyor. Özellikle Chery ve Mensah'ın göbekten delici özellikleri bize avantaj sağlayacaktır diye umuyorum.
Sanırım yanılmadım. Her iki golü de merkezden kanatlara indirilen toplarla bulduk. Güzel olan her iki golün başlangıcında da 6 ve 8 numara pozisyonunda oynayan oyuncularımız vardı. Bitişinde de orada olmasını beklediğimiz, umduğumuz isimlerin olması işin güzel tarafı. Opsiyonların artması, çeşitliliğin ve seçeneklerin çoğalması hücum varyasyonlarını da çeşitlendirecek.

Oyun olarak kısmen, sonuç olarak ise genel manada iyi başladık. İnşallah böyle devam eder ve sonu güzel biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...