19 Ağustos 2018 Pazar

Allah'tan Arka 3'lü Var.


Dün oynadığımız Bursaspor maçında 3 puanı kaçıran değil, 1 puanı kazanan taraftık resmen. Maç sonunda eminim ki %90' ımız "Allah'tan Lung, Kana Bıyık ve Sapunaru var" diye dua etmiştir. Maç boyunca üstüne en çok iş düşen, en çok çalışan, mücadele eden adamlardı.

Arkadaşlarımla  Antalyaspor maçından sonra Kayserispor ile ilgili konuşurken şunu söylemiştim. "Bizim için Bursaspor maçı sınav maçı değil, Malatya maçı sınav olacak." Ama Bursaspor beni ağır yanılttı, Samet Aybaba eksik kadroya rağmen mükemmele yakın bir saha yerleşimi ile maça çıktı. Ve biz hiç beklemediğimiz bu sınavdan bence hem oyun, hem skor olarak kaldık.

Dün takım olarak en büyük eksiğimiz maç boyu sahada olan bir çok ismi oyuna katamamak, defans - orta saha, orta saha - forvet bağlantısını sağlayamamaktı. Antalyaspor maçının ilk 15 dakikasında oynadığımız ayağa pas oyununun benzerini Bursa'da ilk 20 dakika yine oynadık ama Antalya maçından farklı olarak Bursa'da ayağa oynadığımız her top ya kendi sahamızda paralel, ya da geriye yönelikti.

Beklerimiz özellikle ilk yarıda hocanın Perşembe günü idmanda uyguladığı merkezden kanatlara, kanatlardan merkeze pas organizasyonu taktiğine dahil olamadı. Sakıb'ın hücumsal etkinliğinin ilk 2 haftada 0'ın altında olması, Lopes'in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle bindirmelerde, hücum etkinliklerinde bal yapmayan arı oluşu ve defansif mana da sert futbolu, birlikte maçı izlediğim herkesi çileden çıkardı. Özellikle Sakıb konusunda büyük hayal kırıklığı yaşadığımı söylemek istiyorum. Muhtemelen ve umuyorum ki Atilla bu hafta itibariyle o formayı alacak ve Sakıb uzun bir süre 11'de sahaya çıkmayacaktır.

Orta sahada Chery, Deniz ve Varela etkinlik olarak çok zayıftı. Varela nispeten vasat bir oyun oynarken hem Deniz, hem Chery beklenin çok altında bir oyun sergilediler. Bizim Chery'yi bir şekilde ve sürekli olarak kullanmaya başlamamız lazım. Çok koşmasına falan gerek yok. Doğru yerde kalmasını sağlamamız, oyunun merkezini Chery yapmamız, onun da pas dağılımlarını doğru yapması bizim için elzem. Dün pozisyon üretemeyişimizde merkezden dağıtılamayan pasların etkisi büyüktü. Ne merkezden kanatlara inebildik, ne kanatlardan merkeze top taşıyabildik, ne de beklerin oyuna katkısını sağlayabildik.


Mensah - Rotman ikilisi ne yazık ki dünkü maçta sınıfta kaldı. Ne defansif, ne ofansif hiç bir katkı alamadık her ikisinden de. Bizden giden Badji boşta kalan her topu alan, pas yüzdesi çok yüksek bir oyun oynarken onun yerine transfer ettiğimiz Mensah ne yazık ki ne boşta kalan toplara müdahil olabildi, ne pas oyununda üzerine düşeni yaptı, ne de ikili mücadele kazandı. Hocanın mutlak suretle buna bir çözüm bulması lazım. Malatya maçında bizi en çok sıkıntıya düşürecek bölge merkez orta sahaları olacak. Guilerme ve Aleksic gibi ilk 2 haftanın en iyi oyuncuları olan iki isme karşı bizim orta saha da çok güçlü olmamız lazım.


Bursaspor kadro olarak bizimle karşılaştırıldığında daha eksik ve yapılanmamış gibi duruyordu. Velakin bu eksikliklerini mücadele ederek, topa basarak, ayağa oynayarak kapattılar. Onların doğru saha yerleşimine biz karşılık veremedik. Alt yapıdan A takıma kazandırdıkları Burak bizim sol kanadığımızı "Sakıb olduğu süre içerisinde" otoban misali kullandı. Sağ bekten bozma stoper Barış ile Ertuğrul'un uyumu da üst düzeydi.

Dünkü maçla ilgili olarak söylenebilecek en doğru cümle sanırım "3 puan kaybetmedik, 1 puan kazandık." olurdu. Sezonun ilk 2 haftasında gol yemeden 4 puan almak, Lung, Kana Bıyık ve Sapunaru'nun üst düzey performansı bizim için kazanç olsa da dün oynadığımız futbol açıkçası umut vermedi. Umarım hoca Malatyaspor maçına bu eksiklikleri görerek hazırlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...