11 Mayıs 2013 Cumartesi

Orkestra Şefi.


Şota hoca istifa ettiğinde takım ligde toplam 6 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet ile 4 puan toplamış, ligin dibine demir atmış, takım içerisinde huzursuz, umutsuz bir ortam miras bırakmıştı. Hocanın gitmesinden sonra Mersin İdman Yurdu karşısına İbrahim hoca ile çıkmış, sezonun ikinci galibiyetini kazanmıştık. O süreçte teknik direktör arayışları sürüyordu. Gerets, Abdullah Ercan isimleri gündeme gelmiş ancak kulüp tarafından yalanlanmıştı. 

İBB Spor maçı öncesinde Kayserispor Robert Prosinecki ile anlaştığını duyurdu. Hepimizin kafasında soru işaretleri belirdi. Çünkü hocanın Teknik Direktörlük kariyeri kısaydı ve biz bilgi sahibi değildik. 4 yıl Slaven Bilic' in Hırvat milli takımında yardımcılığını yapan ve sonrasında 2 sezon Sırp Kızılyıldız takımını çalıştıran Prosinecki' nin adı çok olumlu gelmiyordu. Biraz araştırdık ve Kızılyıldız' da oynattığı futbol ile takdir topladığını ancak ligde 2 yıl üst üste Partizan' ın arkasında kaldığı için istifa ettiğini öğrendik. Hırslı olduğunu, mücadeleci bir yapıya sahip oluşunu onun hakkında yaptığımız araştırmalar ortaya koyuyordu ancak yinede bir gariplik hissediyorduk.

Hoca geldikten sonra takımda gözle görülür değişmeler yaşandı. Daha öncede sık sık belirtmiştim. Prosinecki takıma katılır katılmaz doğru teşhisler koyup hemen tedaviye başladı. Sonuçta tedavi işe yaradı. Hem sahadaki, hem yedek kulübesindeki oyuncularımızda kendilerine öz güven duygusu gelişti, mücadele olgusu kazandılar. Gol yiyip geriye düştüğünde tarumar olan takım özellikle sezonun ikinci yarısında mücadesinden, ruhundan bir şey kaybetmeden savaşmaya başladı ve geride gelerek maçlar çevirdi.  Bugün Kayserispor 49 puanla ligin 5. sırasında ve afilli hesaplamalarımız yerini bulursa hala Avrupa' ya gitme şansı var.

Bir orkestra şefi gibi kenarda müthiş işler yapan, takımdaki hastalıklara doğru teşhisler koyarak birebir hastalıklarla mücadele eden, umudumuzun bittiği yerde bize umut aşılayıp, yarına daha büyük bir hevesle bakmamızı sağlayan adam. Ne kadar teşekkür etsek, ne kadar minnet duysak azdır. Yürüyedur, yolun açık olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...