20 Ağustos 2013 Salı

Şemsiyesiz Yakalandık Yağmura


Aslında bloga güzel bir maç sonu değerlendirmesi ile dönmeyi düşünüyordum ancak hem dün stadda izlediğim oyun iç açmadı, hem Simic' in sakatlığı canımızı sıktı. O yüzden maç yazısını sonraya bırakıp Simic'in sakatlığı üzerinden kısmi tedbirsizliğimize dem vurayım istedim.

Eldeki kadroda alternatifsiz mevkiilerimiz var. Forvet, stoper ve hatta bekler. Bu mevkii topçularını resmen pamuklara sarıp oynatmak gerek şu ortamda. Her ne kadar sakınsakta mevcut isimleri, sakınan göze çöp batar misali geliyor o adamları buluyor sakatlıklar... Bir örneğini kamp sırasında Bobo'da yaşadık. Beyimiz aklı Katar'da ve yıllık 3.6 Milyon € da kaldığı için idmanda yaptığı bilinçsiz hareketle kendisini sakatladı ve minimum 2 ay sahalardan uzak. Allah'tan Nobre alınmışta Babacar'ın insafına kalmadı takım. Şimdi Nobre'ye gözümüz gibi bakıyoruz. Amman sana bişey olmasın Nobre.

Dün de Sivas maçında Simic sakatlandı. Gelen bilgiler en az 6 hafta oynayamayacağı yönünde. Sakatlıktır, yaşanır, başa gelir vs. Ama bizim yedek planımız, asli görevi stoper olan bir alternatifimiz kalmadı. Vardı ama gönderdik. Çözüm bulmadan. Recep hoca ile Horanta adına yaptığımız röportaj öncesinde Süleyman Hurma ile sohbet etme şansımız oldu. O gün sorduk Eren'in gönderilme nedenlerini. Hiç gocunmadı, karşısına aldı bizi ve tek tek sıraladı nedenleri. Üstelik detayları ile anlattı. Yerli stoper aradığını falanda söyledi. Dinleyince hak verdiğimiz noktalarda oldu. Lakin bu şu gerçeği değiştirmiyor. Biz yine şemsiyesiz yakalandık yağmura. Yine "kendi içimizden çözüm üreterek" idare etmek zorunda kalacağız bir süre. Yine devşirmeler atanacak o mevkiilere. Ve İDARETEN götürecek işi. Çünkü elde alternatif yok. 

Örneklendirelim: Simic sakatlandı. Yerine oynayacak isimler; 1- Erdal Akdarı, 2- Cüneyt Köz, 3- Srdjan Mijailovic ( dün kalan sürede Mija stoper oynadı. ) Hangisi Simic etkisi yapacak, hangisi ile bu geçiş süreci atlatılacak? Ya da hangisi Eren'den daha iyi iş çıkartacak? Evet Eren' de bir Simic değildi, olamadı ama adamın işi stoperlikti. O kadar kötü olsaydı sözleşmesini feshettiği gün gidip Karabükspor'a imza atar mıydı?

Sadece o mu? Allah korusun ama Nobre sakatlansa yerine oynayacak isimler; 1- Babacar, 2- Mouche, 3- Yok. Kim çekecek gol yükünü? Zaten Bobo' dan kelli içimiz sıkıntılı. Velhasıl durum böyleyken böyle.

Evet kulübün menfaatleri sıralamada en tepededir baş üstündedir ama tedbirsizlik iyi değildir. İnşAllah kendi içimizde çözüm arama derdine düşmeden bir an önce çare bulur ve gerekeni yaparız. Şemsiye açmak için yağmurun durmasını beklemeyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...