15 Eylül 2013 Pazar

Biz Niye Kaçırıyoruz Böylelerini.



Transfer döneminde ihtiyacımızın olduğu bir çok yere transfer yapmayıp diğer mevkiileri şişirmekte malum üstümüze yok. Sol bek ihtiyacımız varken devşiriyoruz, sağ bek ihtiyacımız varken devşiriyoruz, stopere devşiriyoruz ama ihtiyaç olan yerlere transfer yapmıyoruz. Hatta abartıyoruz elimizdeki tek alternatif olan stoperide yolluyoruz. Üstelik bahanede çok.

Dün Antep - Rize maçını izledim. Ali Adnan diye bir çocuk var. Türkiye' de gerçekleştirilen Fifa U20 Dünya Kupasında yıldızı parladı ve adı Gs ile geçmesine rağmen eleman Rize ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Müthiş bir sol ayağı var. 40 metreden attığı frikik golü dünya üzerinde çok nadir futbolcunun atacağı cinsten. Topu yerleştirirken kendine olan öz güveni çok net bir şekilde belli. Hücumcu bir yapısı var ama bekte de müthiş işler yapıyor. Dün hiç aksamadan oynadı üstelik golde attı.

Peki kendi şehrimizde düzenlenen turnuvada boy gösteren bu çocuğu biz neden göremedik? Hemde o kadar ihtiyacımız varken. Yabancı kontenjanından dolayı mı? Geçen yıl Navarro' yu gönderirken ortaya sürülen bahaneyi hatırlayalım. "Şota kalede tercihini yerli kaleciden kullanmak istiyor." Biz bu sene sol bekte illa yerli kullanacağız diye mi Ali Adnan ya da benzeri transferleri gerçekleştirmedik? Birisi açıklasın. Gittik Alper Uludağ transferini yaptık değil mi? Neden yaptık? Sol beke alternatif olsun diye. Nerde bugün? Kadroda mı? Ankara' ya neden götürülmedi? Ankara' ya Kayserispor takımı neden sol bek alternatifi olmadan (Abdullah' ı saymıyorum.) üstelik alternatif isim transfer edilmişken 18 kişilik kadro ile gitti?

Merak ediyorum da sevgili Süleyman Hurma. Müthiş bir Scout ağına sahip olmana rağmen biz niye kaçırıyoruz böyle potansiyelli yabancıları? Bir gün çıkıp anlatsan bize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...