20 Eylül 2013 Cuma

Trabzonspor' u Nasıl Yenebiliriz?


Dün Trabzonspor maçını izledim. Öncelikle aldıkları galibiyet nedeniyle Trabzonspor' u ve taraftarlarını kutlarım. Nezdimde Anadolu' nun Avrupa' daki temsilcisidir bu sene Trabzonspor. Diğer İstanbul takımlarından farklı bir yere koymaktayım. O yüzden Avrupa maçlarında desteğimi ve dualarımı mümkün mertebe esirgememeye özen gösteriyorum.

Bu hafta rakibimiz olan Trabzonspor' a karşı ne yapmalıyız diyerek bir iki kelam edip başınızı ağrıtmaya niyetlendim. Kısaca Tabzonspor' un dünkü maçındaki oyunundan yola çıkarak takım ne yapar diye düşüncelerimi belirtmek istiyorum. 

Trabzonspor' un Limassol' a karşı oynadığı futbol Pazartesi günü oynayacağımız maç için bize önemli anektodlar verdi. Her şeyden önce Trabzonspor aynı bizim gibi belirli bir oyun şablonu ortaya koyabilmiş değil geride bıraktığımız haftalarda. Çok dağınık oynuyorlar ve enteresan pozisyonlar veriyorlar. Dünde bunları gördük. Özellikle Mustafa hocanın tercihleri tartışılmaya müsait. Bu bizim için avantaj olabilir. Dün gözüme çarpan en önemli konulardan biri defans arkasına kaçan Limassol' lu oyunculardı. Hem kanatlardan, hem göbekten bir çok kere arkaya adam sarkıttı Rum takımı. Bunlarda pozisyon olarak Trabzonspor kalesine döndü. Bu pozisyonlar oluşurken Colman ve Zokora ikilisinin eksiği net bir şekilde çıktı ortaya. Ayrıca Bamba' nın maç eksiği, Bosingwa' nın kondisyonunun yetersizliği Pazartesi günü oynayacağımız maçta bizim için avantaj olabilir. Her ne kadar MRA' nın kadro seçimleri her hafta farklılık gösterse de gerçek olan bir şey var ki o da bizim gibi sol beklerini devşirilmiş durumda. Lig maçlarında Olcan' ı gördüğümüz mevkii de dün Aykut Demir' i gördük. Şahsen bize karşı Aykut' un oynamasını yeğlerim. Eğer karşısında Mouche oynarsa ve gününde olursa muhtemelen o kanattan bir çok pozisyon yakalar ve hatta rakibi eksik oynatmaya kadar gidebiliriz.

Trabzonspor' un dün sahada futbol oynadığı alan 25-30 metre civarındaydı. Özellikle Zokora ikinci bölgeden üçüncü bölgeye top taşımak istediği her pozisyonda pas hatası yaptı. Burada bize mücadeleci bir orta saha gerekiyor. Abdullah Trabzonspor maçlarını seven bir futbolcu. Zaten eldeki imkanlarda da muhtemelen o bölgede Abdullah - Okay ikilisini izleyeceğiz. Zokora-Colman ikilisine karşı zayıf bir yapı görünse de Apo 'nun hırsı ile bu ikiliye karşı üstünlük kurabiliriz. Bu hafta Cleyton' un yedek oturması büyük olasılık. Her ne kadar hocanın takımında devamlılık gösterse de 5 haftalık yetersiz performansı onu kulübenin en büyük adayı yapıyor. O bölgede Biseswar' ın oynayacağını düşünüyorum. Bu da bizim oyun boyumuzun uzamasını, ön alana topu daha hızlı taşımamızı ve kanatlara daha kolay inmemizi sağlayacaktır. Kanatlarda Sefa ve Mouche kendilerinden bekleneni verirlerse hücum etkinliğimizin büyük kısmını bu bölgeler sağlar. Jaja' nın kulübede olmasını ve hocanın onu ikinci yarıya saklamasını bekliyorum. Her hafta olduğu gibi bu haftada oyunun gidişatını değiştirebilecek bir futbolcuyu hoca yanında tutacaktır. 

Eğer Nobre ile maça başlarsak 3 haftalık forvetsiz periyot son bulacak. Nobre' nin sakatlıktan çıktığını ve takıma nasıl döneceğinin belli olmadığını düşünürsek ben bu maça hoca keşke Cem Sultan ile başlasa diyenlerdenim. Elimizde çok yetenekli, son vuruşları iyi yapabilen, forvet kimliği taşıyan ve ayrıca kanatlardan içeri katedebilecek bir Cem Sultan varken, 19 yaşındaki Sinan Bakış' la veya sakatlıktan yeni dönmüş bir Nobre ile başlamak çok akıl karı olmasa gerek diye düşünüyorum. 

Mija ve Sereno tandemi yine karşımıza çıkacak. Mija Gençlerbirliği maçında oynadığı bölgeyi hiç yadırgamadı ve aksine iyide oynadı. Sereno ile ilk kez yan yana oynadığını, bu sezon ilk bu mevkiide görev aldığını düşünürsek artı referans olarak hanesine yazabiliriz. Ayrıca Mija asıl mevkiisi itibariyle oyunu geriden başlatabilecek özelliklere sahip. Oyun kurgumuzun geriden başladığı gerçeği önümüzdeyken Mija 'nın oynayacağı bölgede verimli olacağına eminim. Bir Zurab olamaz o ayrı. Sereno' nun geçen haftaki performansından da açıkçası hoşnut kaldım. Simic ve Zurab ikilisini zorlayabilecek bir kapasitede oyuncu. Yer tutuşları, anlık kademe anlayışı ve hava topu etkinliği ön plandaydı geçtiğimiz hafta. Bu hafta defansta çok problem yaşamayacağımızı düşünüyorum.

Salih Dursun' un ise çok dikkatli olması gerekiyor. Ben Mustafa hocanın Karabükspor maçında olduğu gibi bize karşı da Yusuf Erdoğan ile başlayacağını düşünüyorum. Yusuf oyun yapısını çok beğendiğim bir genç. Çok atak, hırslı, yapacağı hamleyi bir kaç pozisyon önceden kararlaştıracak kadar zeki bir isim. Hem Karabükspor' a karşı, hem de dün oyuna girdikten sonra Limassol' a karşı oynadığı futbol herkes gibi benimde dikkatimi ziyadesiyle çekti. Salih' in hırslı ve çevik oyunu ile bir şeyler yapacağını düşünsem de Yusuf' un özellikle o kanatta Salih' in arkasına düşecek toplarda tehlikeli olabileceğini öngörüyorum. Bu da kalemizde pozisyondan tutunda Salih' in kart ya da kartlar görmesine kadar götürebilir durumu. Zaten hakemlerin Salih' e karşı takındıkları tavır beni çok tedirgin ediyor, birde karşısında Yusuf varken zorlanacaktır Salih.

Diyeceğimiz odur ki; Trabzonspor' un çok iyi olmayan performans durumu, tandemlerinde yaşadığı sıkıntılar, orta sahada belirgin bir oyun anlayışından uzak oluşları ve Mustafa Reşit Akçay hocanın kimine göre yanlış, bana göre farklı kadro seçimleri bizim avantajımız gibi görünürken Adrian, Yusuf ve Henrique gibi isimlerin performansları dezavantajımız olacaktır. Yapmamız gereken Trabzonspor' u orta sahada durdurup, kanat işleyişlerini en aza indirerek oyun anlayışımızı kabul ettirmek ve en önemlisi gol yollarında etkinlik sağlayarak bulduğumuz pozisyonları değerlendirmek olacaktır.

1 yorum:

  1. Goleyin Açık Betası Başladı!!
    Goleyin Açık Betası Başladı!!!!!!! Bir Birinden Güzel Degişen Gorselleri Ve Futbolcular Sizleri Bekliyor Herkezin Beyenisini Üzerine Çeken Ve Goleye Sesi Ruhu İle Hayat Veren Sabri Ugan ' da Goleyde Sizleri Bekliyor GülümsemeSüper

    Facebook Sayfasi :http://www.facebook.com/goleyjoygame

    İndir Ve Goleyle :http://joy.ac/goleyfacebookgamer

    YanıtlaSil

Yorum sizin...