24 Eylül 2013 Salı

Olmayaydı İyiydi!


Kapalı Kale'yi, Kapalı Kale'liyi tanır, çok sever, saygı duyar ve her yaptıkları işe mümkün mertebe destek veririm. Grubun başındakileri de, içindekileri de kardeşimden ayırmam. Lakin dün yapılan 61. dakika şovundan gol yediğimiz anda yapılmasından dolayı rahatsızlık duyuyorum. Olmasaydı keşke. Tribün gruplarının dostluğunu görmek çok güzel.
Trabzonspor taraftarının bize yaklaşımını biliyor ve her daim takdirle karşılıyorum. Onların jestlerine karşı misliyle karşılık verilmesinde de bir sakınca görmüyorum ama dün maç sırasında golü yedikten 10-15 saniye sonra konfeti atılması, Trabzon tezahüratları vs. beni rahatsız etti. Keşke saha içinde tezahürat dışında jestlere bir sınır koysalar. Dünkü konfeti işi biraz geciktirilebilirdi de. Eminim Trabzonspor taraftarları da buna saygı duyacak ve Kapalı Kaleyi mazur görecekti. 

Gel gelelim sırf 61. Dakika şovu yapıldı diye yarım saat boyunca Kapalı Kale'yi ıslıklayan, yuhlayan güruhun yaptıklarına. Asla göz yumamam, doğru yaptılar diyemem. Kapalı Kale her daim takımının yanında olan, iyi gün ya da kötü gün ayırt etmeden her ortamda takımına destek veren bir gruptur. Onları yerecek, eleştirecek olanların en az onlar kadar fedakar ve cefakar olmaları gerekir. O yüzden dün yaşanan olaylarda Kapalı Kale evet bence de yanlış yapmıştır ama ıslıklamak, eleştirmek hangi takımı tuttuğu belli olmayanların işi değildir. Önce her zaman sahiplenmeyi öğrenecek, ondan sonra sahiplenenleri eleştireceksin.

Dostluklar güzeldir, olması gerekir ve bizlerde destekliyoruz. Ama dostluk yaparken lütfen kendi değerlerimizi de göz ardı etmeyelim. Takımı desteklemek dururken saha içinde mümkün mertebe rakip taraftara yönelik jestlerden uzak duralım. Kapalı Kale'ye nacizane önerimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...