25 Eylül 2016 Pazar

Ayağımıza Sıkıyoruz.


3 puanın getirdiği kısmi rahatlığa rağmen eleştirel bir pencere açıyorum. Dileyen buyursun bu pencereden baksın, dileyen kendi hayal aleminde sanal mutlulukları ile bir sonraki haftanın planını yapsın.

Bizlere rahat maç izletmemek konusunda yeminli bu takım. İlk yarı efsane bir top oyunu, ön alan baskısı, yer yer 4-5 metreye inen oyun boyu, Ömer Üründül söylemiyle bloklar arası tıkır tıkır çalışan pas trafiği ve gelen 2 tane çok güzel hazırlanmış gol izleten takım, ikinci yarıda ise ne akla hizmet olduğunu hala anlamadığım şekilde kendi yarı sahasına gömüldü, sanki karşısında Barça varmış gibi rakibinin futbolunu izledi. İzledikçe de sendeledi, 87. dakikada da klasik haline gelen şekilde gol yedi.

Anlamlandıramadığım şey şu. Bu takım her hafta böyle basit hatalarla gol yemeyi nasıl beceriyor ve bu konuda hakikaten hiç bir çalışma yapılmıyor mu? Hatayı yapan kişi de aynı üstelik. Futbol hatalar oyunu ama bu kadar basit anlaşmazlıklarla, 2 hafta üst üste gol yiyorsa takım, şapkayı önümüze koyup bir düşünelim. Bir zahmet bunu da taraftar değil, yapması gerekenler yapsın.


Bugün bir kez daha gördük. Alain Traore sakat olmadığı sürece sahada olmalı. Gerekirse takımı onun üstüne kurun ama Traore'yi sahada tutun. Oyunu açma, atakları yönlendirme konusunda oyundan çıkana kadar büyük işler yaptı. Nako'nun gününde olmadığı bu maçta liderliği Deniz ile birlikte üstlendi ve galibiyette büyük pay sahibi oldu. Deniz ise muhteşem başladığı sezonda kaldığı yerden devam ediyor. Maşallah diyelim. Ofansif katkısına bu sene inanılmaz derece de defansif mücadele koydu. Valla ağzım açık izliyorum. Beklemiyordum çünkü. Muammer için de bir iki kelam edelim. Uzun zamandır bir birini aratmayan 2 kalecimiz olmamıştı. Şahsen mutlu ve umutluyum. Geriden oyuna müdahale, yer tutma, timeing gibi konularda hakikaten iyi işler çıkarıyor...


Uzun lafın kısası, galibiyet kısmi bir rahatlama getirmiş olsa da özellikle 2. yarıda sahaya koyamadığımız futbolla sezon sonuna kadar sıkıntılar yaşayacağımız aşikar. Tedbir almak zorundayız ve geç kalmadan bunu yapmamız lazım. Yoksa 5 haftadır gördüğümüz üzere kendi ayağımıza sıkıyoruz babalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...