10 Eylül 2016 Cumartesi

Kolay Maç Yok


Zor bir maç. 7 maçlık çok zor bir fikstürden geçiyoruz. Toplayabildiğimiz en fazla puanı toplamak için var gücümüzle mücadele etmeliyiz.

Oyunun her dakikasında yokları oynadığımız Akhisar maçından sonra Kadıköy'de oldukça iyi bir dönemden geçen Fenerbahçe'ye 3 gol atıp, akıllı ve istekli bir oyun oynamamıza rağmen saçma sapan hatalarla yediğimiz 3 golle beraberliğe razı olduk. Umarım gereken dersler alınmış, bu maç için o gün yapılan hatalara düşülmemesi için gerekli strateji belirlenmiştir.

Fenerbahçe maçından sonra girilen milli arada Umut Bulut ve Murat Duruer ile rotasyonu biraz da olsa genişlettik. Uyum sürelerinin kısa sürmesi için verilen ara şifa niyetineydi. 

Şimdi karşımızda 2 de 2 yapan Galatasaray var. Çok zor bir maç olacağı kesin. Oldukça alternatifli bir kadro ile yola çıktılar. Neredeyse her mevkiide oyuna müdahil olabilecek kalitede futbolculara sahipler. Onlar da ilk hafta Karabükspor maçında sallanıp, Akhisar maçında kendilerini toparladılar. 


Hakan hocanın oyun stratejisi aşağı yukarı oturdu. Belki bir iki küçük dokunuş gelecektir ama bunun temel oyun disiplinini bozacağını düşünmüyorum. Hatırlatmakta fayda var. İki haftada yediğimiz 5 golün 3 tanesini  duran toptan yedik. Bugün Snijder ve Selçuk gibi iki önemli duran top silahı ve yine hava toplarında Derdiyok ile Chedju gibi önemli ve tehlikeli isimlere karşı koymaya çalışacağız.

Mabiala ve Traore'nin durumu belli olmamakla beraber ikisi dışında takımın tam kadro sahada olacağı söyleniyor. Umarım Mabiala'nın durumu netleşir ve geçen hafta sahaya sürülen "11" e yakın bir kadro ile çıkılır maça. 

Şahsen hücum gücü yüksek bir şablonla mücadele edip, oyunu kendi sahamızda kabul etmeyen,  rakip sahada oynayan bir takım göreceğimizi düşünüyor ancak bununla beraber dengeli oynamamız gerektiğini belirtmekten ve ummaktan kendimi alamıyorum. Gecenin sonunda kazanan taraf olup 42 yıllık hasreti bitirmemiz dileğiyle. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...