28 Ekim 2016 Cuma

Gudubet Passolig

Dün akşam Saat: 21.00 da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı için stadyuma gelen yüzlerce kişi gudubet, hastalıklı Passolig sistemi ve kurumu yüzünden işlemleri tamamlanamıyor, bilet kuyruğunda dakikalarca bilet basılmasını bekliyor diye bilet alamadan ve dolayısıyla maça giremeden evlerine döndü.

Evet, evet. Yüzlerce kişi evine döndü. Soğuk bir Kayseri akşamında, itin öldüğü yerdeki stada geldiler, maça giremeden evlerine döndüler. Aşağıda ki fotoğraf devre arasına kadar kalmayı göze alanların, ilk yarı bittiğinde hala beklediklerini gösteren bir fotoğraf. 


Neden biliyor musunuz? Passolig 1 kişi fazla çalıştırmaya korktuğu, cebinden çıkacak 3-5 kuruşun hesabını yaptığı ve Türk futbolu ile futbol taraftarını bitirmeye yeminli olduğu için. 

İnsanlara Passolig almanın neden zul geldiğini bir kez daha anladık dün akşam. Çürümüş, kokuşmuş, karakterini kaybetmiş Passolig kurumu ve bu kurumun en alttan en üste çalışanları ile yöneticilerinin taraftar maçı izlemesin, bilet almasın diye tek gişe çalıştırıp, bir işlemi minimum 7 dk. bitirdiklerini gördük, tanık olduk. 

Yazıklar olsun. Nasıl bir rant kapısıdır ki, bu insanlar ne kadar güçlüdürler ki, hala bu rezalete göz yumuluyor, hala bu densizlerin taraftar üzerinden milyonlarca lira kazanmasına müsaade ediliyor. 

Biri dur desin ülke futbolunu bitirmeye yeminli bu kuruma. Biri dur desin rantın, fesadın alıp başını yürüdüğü bu ortama. Biri dur desin taraftarın sırtından zenginliklerine zenginlik katanlara. Biri dur desin Gudubet Passolig kurumuna. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...