27 Ağustos 2018 Pazartesi

Farkında mıyız?


Sağlam basıyor ama yine de kayıyoruz. Düşmedik henüz ama dengemizi sağlamak konusunda da çok zorlanıyoruz. 

Bursaspor maçında sarsıldık Lung, Kana Bıyık ve Sapunaru sağ olsun yıkılmadık. 

Bu hafta Malatya maçında dengemiz iyice bozuldu, yine aynı 3 isim sayesinde ayakta durmaya çalıştık, bir kez daha becerdik. 

Ama lig daha yeni başladı ve biz haftaya Kadıköy deplasmanına çıkıyoruz.

Gol yemiyoruz! Evet yemiyoruz... 

Henüz mağlup olmadık! Evet şükür ki olmadık... 

Ama henüz olmadık. 

Emin olun böyle devam edersek bir yerde tökezleriz. Çok kötü tökezleriz hem de. 

Mutlaka mevcut gidişata bir çare, bir çözüm bulmak zorundayız. Ayağa kalkması gereken isimler kalkmalı, oturması gerekenler de mutlak suretle oturmalı. 


Ertuğrul Sağlam, şampiyon hoca. 

Hocam sen bu takımda birilerine neşter vuramazsan kimse vuramaz. Mensah, Deniz ve hatta gerekirse Umut Bulut formanın garanti olmadığını anlamak, bilmek ve hissetmek zorundalar.

Son 2 taktik idmanı izlemiş biri olarak şu kadarını söylüyorum. Hocanın antrenmanda yapmak, sahaya oyun olarak koymak istediği ne varsa hiç birini, ama hiç birini uygulayamadı takım. Antrenmanda canavarlaşan kim varsa, maçta dökülüyor.

Ne pas oyunu, ne hücuma kayma, ne topu ileri taşıma, ne ön alan baskısı, ne de kanatlara indirilen toplar. 90 dakika boyunca 1 kez mantıklı şekilde denedik, top direkten döndü.


Özellikle oyunun merkezinde olması gereken, hocanın üstlerine titrediği Mensah ve Chery dökülüyor iki haftadır. Deniz Türüç hakeza öyle. 

Tribünden gelen tepkiye "Oynuyorum ya, daha ne yapayım?" diye cevap verip sonrasında da "Tamam, haklısınız." diyerek elini göğsüne götürmen yetmiyor sevgili Deniz. 

Oyuna etki eden, rakip kaleyi şutları ile döven, arayan, aranan Deniz Türüç lazım bize. Topu her aldığında kendi yarı sahasına yüzünü dönen gemi çapası Deniz Türüç'e hali hazırda ihtiyacımız yok.


Kaptan...

35 yaşındasın, verdiğin mücadeleye şapka çıkarmamak elde değil ama artık sende farkındasın ki son vuruşların konusunda eksiğin Erciyes Dağı gibi.

Sorumluluk al, kaptanlığını, abiliğini göster. Sana dokunamayanlar varsa dokunulmasını sağla. Konuş, anlat. Karakterinde, duruşunda bunu gerektiriyor.

Velhasılı;

İyi başladık, kötü bitirmeyelim. Umutlandık, kaybetmeyelim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...