24 Eylül 2018 Pazartesi

Değişmeyen Tek Şey Değişimin Kendisi!..


Tabi bu genel geçer bir söylem, Kayserispor için pek geçerli değil.

En azından şu an için. 

Son 10 yıla baktığımızda Prosinecki dönemi dışında, ki o dönemde de "kısmen" değişimler söz konusu, ne kadro ne de oyun yapısı anlamında bilinenin dışına pek çıkmayan bir teknik kadro ve tek tip oyun sistemi anlayışı ile muhatabız.

Ama gel gelelim şöyle bir gerçek var. 

Artık değişmeyen her olgu, her sistem yok olmakla sınanıyor. 

Son 2 haftadır bunun ne demek olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz.

Dün Kasımpaşa - Alanyaspor maçından sonra Mesut Bakkal'ın açıklamalarını okuyunca aslında bizim ihtiyacımız olan şeyin 3 hafta önce Alanyaspor tarafından yapıldığını gördük. 

Hocaya sorulan soru şuydu; 

"İlk 3 haftada galibiyet alamayıp son 3 haftayı galip gelerek bitirmenizi neye bağlıyorsunuz?" 

Mesut hoca aslında bizim takımda olmasını beklediğimiz şeyi yaptığını söyledi.

"Galatasaray maçından sonra kadroda yaptığımız revizyon işe yaradı."

Bazı arkadaşların sormasalar bile akıllarından şu geçecek eminim. "Biz ilk 4 hafta aynı futbolcularla yenilmedik. Ne revizyonu?"

İyi de biz ilk 4 hafta eze eze, söke söke de kazanmadık ya da berabere kalmadık.

Oynanan oyun ortadayken ne olduğunun bir önemi yok. Bu yazının yazılmasının sebebi de kaybedilen Göztepe ve Konya maçı değil.

Hakedenler veya haketmeyenleri tartışıyoruz.

Kadroda olan olmayan futbolcularla ilgili elbette hocanın aklında bir şeyler vardır. Nedenleri de vardır belki. Ama biz bilmiyoruz bunu, bunları.

Gyan kadroda neden yoktu, 2-0 geride olduğumuz maçı neden sadece 2 değişiklikle bitirdik? Ne diye Türk futboluna hediye ettiğiniz, oyunu iki yönlü oynama becerisine sahip Hasan Hüseyin Acar'a şans vermediniz?

Ne maç sonunda, ne de daha sonrasında bununla ilgili tek kelime etmedi hoca. Etmeyi de düşünmüyor sanırım.

Cumartesi günü sahada kendinde olmayan, oynadığı futbolla zevk vermeyen, daha da kötüsü zevk almayan bir oyuncu grubu var.

Bağırıyorlar hocam, bağırıyorlar.

Futbolcudur, zaman zaman form düşüklüğü yaşar, her hafta çok iyi oynamaz anlarım. Ama umursamaz adamların hala Kayserispor formasını her maç terletmesini anlamıyorum.

Mensah Göztepe maçında ne yaptı ki Konya maçında ne beklediniz mesela?

Ek olarak maçtan 3 gün önce basın toplantısında "hakedenler formayı alacak." diye ahkam kesen siz değerli teknik direktörümüz Göztepe maçında futbol namına ortaya hiç bir şey koymayan kadronun aynısı ile çıktınız Konya karşısına. Dalga geçer gibi.

Aynı isimlerden bir tek Deniz bir şeyler yapmaya çalıştı. Gerisi bıraktığımız yerde bile değil, daha kötü durumda.

Yine aynı teknik direktörümüz olan siz, transfer dönemi bitene kadar her fırsatta "kadrosunu ilk tamamlayan takım olduk. Transfer istemiyoruz." açıklaması yapıp Cumartesi günü "kısıtlı kadro ile mücadele ediyoruz." şeklinde açıklama yapıyorsunuz.

Aklımızla dalga geçmeyin, yakışmıyor Ertuğrul hocam.

Sizin kadar futbolu bilmiyoruzdur tamam ama bir önceki hafta sahada yokları oynayan ve sizin tabirinizle "haketmeyenlere" bir sonraki hafta da şans verdiğinizi görüp, üstelik kaybedilen maçı 2 değişiklikle tamamlayıp bir de karşımızda 19-20 kişilik kadrodan bahsedince komik duruma düşen siz oluyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...