14 Eylül 2018 Cuma

Kana Bıyık Mevzuusu Üzerine


Kana Bıyık geldiği ilk günden beri bu takımda hep doğru ve iyi işler yapan, sevilen ve sayılan bir futbolcu oldu. Kendini sadece sempatisi ile değil, çalışkanlığı, mücadelesi ve azmi ile sevdirdi herkese. Ve şu anda çoğumuzun nezdinde bu takımın en değerli futbolcusu.

Bu değeri de bence fazlasıyla hak ediyor.

Gel gelelim son dönemlerde Kana ile ilgili çeşitli spekülasyonlar, çeşitli haberler yapılıyor. Gitmek istediği, mutsuz olduğu, Kayserispor'da oynamak istemediği söyleniyor. Sahada verdiği mücadeleyi görünce gitmek istese de bunu sahada göstermeyecek kadar karakterli bir isim olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Şöyle bir gerçek var. 

Bir camiada, o camianın üstünde kimse yoktur. Hiç bir futbolcu, hoca, yönetici vs. armadan, kulüpten büyük değildir, olamaz. Kana Bıyık gerçekten gitmek istiyorsa gidebilir. Bu konuda ne benim, ne de taraftarın direniş göstermeyeceği bir gerçek.


Ama biz Kana Bıyık gitmesin istiyoruz. Biz de oynamaya, bizimle olmaya devam etsin istiyoruz. Bunun için kimin üstüne ne görev düşüyorsa yapsın istiyoruz. Yapılması gerekenler bir an önce yapılsın, geç kalınmasın istiyoruz.

Çok iyi bir stoper olmasının yanında sahada olduğu müddetçe her şeyi ile savaşan, mücadele eden bir adamdan, bir Kayserispor'ludan bahsediyoruz neticede.

Aidiyet farklı bir duygudur. Dünyanın bir ucundan hiç tanımadığı bir şehre gelen, tanımadığı bir ortamda, ülkede, insanların içinde yaşamaya çalışan bir futbolcunun aidiyet göstermesini beklemekte hakkımız değil. Kana Bıyık'tan da aidiyet beklemiyorum zaten. Ama ne kadar sevildiğini biliyor olması lazım. Ve bu sevgiye karşılık bir şeyler yapmasını beklemek hakkımız diye düşünüyorum.


Kana Bıyık'ın durumu ile ilgili bir iki görüşme gerçekleştirdim. 

Özetle şunları öğrendim. Kana Bıyık takımdan gitmek istemiyordu. Taa ki çok iyi anlaştığı, arkadaşı olan, mümkün mertebe birlikte vakit geçirdiği kulüp tercümanı Oğuzhan takımdan ayrılana kadar. 

O gittikten sonra, artık nedendir bilinmez, Kana Bıyık'ın takım içi motivasyonunda, moralinde, antrenman temposunda bir düşüş başlamış. Bize bunu sahada göstermese de böyle bir durumun varlığından bahsediliyor. Travmaya girdiği, bir türlü atlatamadığı söylendi.

İnşallah bir an önce bu travmadan kurtulur ve kendisine gerçekten çok ama çok değer veren Kayserispor taraftarının istediği gibi sözleşmesini uzatır, futbolu bizde bırakmasa bile uzun yıllar bizimle olmaya devam eder.

Ama illa da gitmek istiyorsa yolu açık olsun der, teşekkür eder ve uğurlarız. Bu takımdan kimlerin gittiğini şöyle bir geriye dönüp baktığımda hatırlıyorum da, Kana Bıyık'ta onlardan biri oldu der geçeriz. Çok sevmekten de vazgeçmeyiz elbet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...