7 Eylül 2018 Cuma

Erdem Kemaloğlu'na Çağrı


Kayserispor'da göreve geldiğiniz günden beri hakkınızda onlarca şey söylendi. Söylenenlere inananlar da var, "olur mu öyle şey ya..." diyenler de.

Birilerinin desteği (torpili) ile göreve geldiğinizden tutun da, Kayserispor Sportif Direktörü iken aynı zamanda futbolcu menajerliği yaptığınıza, Kayserispor'a transfer ettiğiniz oyuncuların menajerlerinden transfer karşılığında komisyon aldığınıza kadar bir sürü iddia ya da iftira dolaşıyor ortalıkta.

En son Salı günü akşam sizin ıslak imzalı bir belge ile menajer Alp Tontu isimli şahsa Al Sharjah'la görüşmek için yetki verdiğiniz söylendi/ortaya çıktı.


Sizde cevap hakkınızı kullanarak Mendes transferi özelinde gerekli açıklamaları yaptınız, aslında çoğumuzun bilmediği şeyleri anlattınız. Üstelik yayına katıldığınız televizyon geldiğiniz günden beri size muhalefet eden, sürekli olarak sizinle ilgili iddiaları gündeme taşıyan bir televizyon.

Medeni cesaretiniz için öncelikle sizi kutlarım Sn. Kemaloğlu. Keşke yayını izleyerek cevap hakkınızı kullansaydınız. Size yöneltilen ithamların yenilir yutulur tarafı yokken yayını izlemeden konuşmanız biraz eğreti durdu. Neyse...

Yıllardır futbol piyasasında bu tarz şeyleri görüyoruz. Menajerlere futbolcu satışında yetki verilmesi konusu daha öncede diğer kulüpler tarafından yapılmış, denenmiş ve muhtemelen de hala devam eden bir yöntem. 

Bunun bir sürü nedeni vardır mutlaka. En basiti "işi zaten futbolcu alım/satımı olan profesyonellerin satışla da ilgilenmesi iyi olur. Mesleği doktorluk, mühendislik, avukatlık olan, iş adamlığı yapan yöneticiler yerine profesyoneller bu işleri yürütüyor." diye bahanelendirilebilir bu olay.

Ama siz katıldığınız programda bunun stratejik bir hamle olduğunu, Al Sharjah kulübünün futbolcu için Kayserispor ile görüşmeleri yürütürken bir anda görüşmeleri menajer üstünden yapma eylemine girdiğini, sizinde bunun karşılığında daha önce Dubai vb. Birleşik Arap Emirliği şehirlerinde iş yapmış, futbolcu transferinde bulunmuş, o bölgede tanınan, bilinen bir menajer olan Alp Tontu'yu görevlendirdiğinizi anlattınız.

Ayrıca bir yandan hem Al Sharjah'la, hem Mendes'in menajeri ile görüşmelere kendinizin de devam ettiğinizden bahsettiniz.

Maksadınızın da Mendes'in menajerinin karşı taraftan imza parası vb. gibi eylemlere girişip girişmediğini öğrenmek ve buna göre hamle yapmak olduğunu söylediniz.

Ben kısmen tatmin oldum verdiğiniz cevaplardan. Bunun en büyük nedeni yukarıda da belirttiğim gibi benzer yetkilendirmelerin daha önce ve hali hazırda başka kulüplerce de bir çok kez yapılmış  ve yapılıyor olması.

Mesela ünlü Fifa Menajeri Batur Altıparmak şu anda Bursaspor adına yetkili görünüyor Tff listesinde.

Ama yinede kafam(ız)da bir sürü soru var. Alp Tontu'nun Fifa menajeri olup olmadığını merak ediyorum mesela. Ben biraz araştırdım, en son 2013 yılında girmiş Fifa Menajerliği sınavına ve başarılı olamamış. Sonraki sınavlarda adını göremedim.

İkincisi Doğan Havur'un iddia ettiği gibi Alper isimli menajerin yanında asistan sıfatı ile iş yaptığını  bende öğrendim. Ne zamandır asistan menajerlerle iş yapıyor Kayserispor? Strateji olsa bile ben manidar bulurum bunu.

Amacınız sadece bilgi almak olsa bile Kayserispor'un menfaatlerini temsil etme yetisine sahip daha önemli, bir ayağı BAE, Katar, Suudi Arabistan'da olan bir sürü menajer var bu ülkede değil mi?

Süleyman Hurma Kayserispor'da görevde olduğu süreçte bir iki menajer ile yürütürdü çoğu alım - satım işlerini. Hiç bir zaman bu bir-iki menajerin asistanı Ahmet ya da Mehmet'le uğraşmazdı. Sağlam kazığa bağlardı işini.

Futbolcu satışı konusunda Süleyman Hurma birilerine kulüp adına yetki verdi mi bilmiyorum. Ama benim bildiğim Süleyman Hurma yeri geldiğinde bu opsiyonu kullanmaktan asla geri durmaz ve Erdem Kemaloğlu'nun bahsettiği stratejinin kralını uygulardı.

Yine de Erdem Bey'e çağrımız olsun.

Bir işi yaparken iş yaptığınız adamların kim olduğu önemlidir. Sizinle bir şekilde ilinti kurulabilecek isimlerden mümkün mertebe uzak durun. Kimsenin tartışmayacağı isimlere odaklanın. Hem kendi adınızı, hem kulübün adını bu tarz işlerden uzak tutun.

Ama en doğrusu, geçmişinizde olan menajerlik tecrübesinden faydalanarak bu işleri bizatihi siz yürütün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...