4 Eylül 2018 Salı

Kısmi Teknik Analiz: Tjaronn Chery


Haddim olmayarak bir iki cümle kurmak geldi içimden Chery'nin maçın adamı seçilmesi üzerine. Bu kısmi bir teknik analiz. Çok iddialı olmasam da gördüklerimi yazmak istedim.

Chery takımımıza gelmiş en iyi 10 numaralardan biri olabilir. Komple bir oyuncu olduğu su götürmez bir gerçek. Geldiğinden beri de zaman zaman bunu bize gösterdi.

Dikkat ettiğim bir nokta var. 

Hem Antalyaspor maçında, hem Malatya maçında, hem de Fenerbahçe'ye karşı, oyunun merkezine Chery'yi aldığımız dönemlerde atak oynayan, ayağa oynayan, rakip orta sahayı kolay ve hızlı geçen bir takıma dönüşüyoruz.

Orta sahada Mensah ve yanındaki Rotman rahatlıyor Chery devreye girdiğinde. Oyunu açma ve opsiyon olma konularında daha akıllı davranıyorlar, sahayı parselleyip doğru pas tercihlerini buluyorlar.

Bir de şöyle bir şey var.

Chery kaleyi düşünüyor. Fenerbahçe maçında 4 şut çekip 4 isabet bulmuş, 1 tanesi gol olmuş. Şut opsiyonlu futbol oynuyor. Buna ihtiyacımız var zira hocanın ısrarla sahada tuttuğu Umut'un ve diğerlerinin bire birde gol atma oranları çok düşük. Gyan gibi son vuruş konusunda üst seviye olan birinden de faydalanamıyoruz hali hazırda.

Ben maçın adamı oylamasında Sapunaru'ya vermiştim oyumu ama Chery'de kesinlikle maçın kader adamlarından biri.

Umarım hep böyle devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...