31 Ocak 2019 Perşembe

Denge Önemli


Bir şeyi doğru yaparken bir diğerini doğru yapamamak ya da yanlış yapmak dengeyi bozuyor. Gel gör ki bir futbol kulübünde yöneticiysen denge önemli.

Kayserispor'da son dönemde yaşanan şeyler, yukarıda söylediğimize en güzel örnek. Terazinin iki kefesinden biri hep yukarıda.

Gündemde Okay Yokuşlu'nun Celta Vigo transferi sonrasında sözleşmesinde olan "bir sonraki satıştan Kayserispor'un alacağı para" meselesi var. Olayı hepimiz biliyoruz zaten, detaya girmeyelim.

Konu hukuki yollara taşındı. Önce Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, sonra Tahkim Kurulu Kayserispor lehine karar verdi. Mevzu gündeme geldikten sonra önce kulübün Basın Sözcüsü Sn. Orhan Taşçı, sonra da Başkan Sn. Erol Bedir çeşitli açıklamalar yaptı.

Erol Bedir başkan son yaptığı açıklamada özetle; "Hakkımız olanı almak için uğraştık, hakkımızı aldık. Dostluğumuzun bozulması gibi bir durum yok. Kayserispor iyi yönetilen bir kulüp." demiş.

Kesinliklikle katılıyorum Erol Bedir'e. Kayserispor çok çok uzun yıllardır hiç alışık olmadığımız kadar iyi yönetiliyor. Ama bu iyi yönetim sadece idari konularda ne yazık ki.

Denge önemli demiştik ya. Bir kulübün sadece idari olarak iyi yönetilmesi maalesef başarı getirmiyor. Spor kulüplerinde başarı için iyi olması gereken bir diğer konu da sportif yönetimdir.

Peki biz bu konuda ne kadar iyiyiz?

Bunun cevabını Kayserispor taraftarları buldukları her fırsatta ve her ortamda dillendiriyor zaten. Dilimiz döndüğünce, aklımız erdiğince biz de konuyla ilgili konuşuyoruz, yazıp çiziyoruz.

Hali hazırda bu konuda bir gelişme, iyileşme göremedik.

Aslında çözüm o kadar uzakta da değil. Sportif açıdan iyi yönetilip idari konularda batma noktasında olduğumuz dönemler çokta geride değil. Kısmi sportif başarılar yaşadık o zamanlar. Ama süreklilik olmadı.

Biz idari olarak iyi yönetilebiliyorsak, sportif olarakta yönetilebiliriz.

Biraz kendi geçmişimize bakalım, biraz da bugün gerçekten hem idari, hem sportif olarak iyi yönetilen kulüpleri izleyip onlarda feyz alalım yeter. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...