11 Şubat 2019 Pazartesi

Yerin Dibi Çok Rahat Hocam


Cuma günü ligdeki konumumuzu belirleyecek çok önemli bir maçtan tamamen Hikmet Karaman hocanın taktiksel doğruları ile 3 puan aldık ve zorlu bir virajı döndük.

Maç kadrosunu gördüğümde bünyemde meydana gelen sıkıntılı süreci anlatmak istemiyorum: Zira bu süreç maç başlayana kadar sürdü. Hatta "Kucher oynayacaksa 3 lü stoper hattı ile oynayalım." düşüncesindeydim ve bunu da dillendirdim. Çünkü İsla ve Dirar ikilisine karşı Kucher'in etkinliğinin azalacağını, önünde Umut oynuyor olsa da Umut'un tek başına bir yere kadar mücadele edeceğini düşünüyordum.

Önce Hikmet hocanın kurguladığı taktik, sonra Kucher ve Umut ikilisinin dengeli savunma yapıp Fenerbahçe'nin hücum etkinlik gücünü sınırlaması, zaman zaman Deniz ve Chery ile dönüşümlü savunma modeli, Mensah'ın kendinden beklenmeyecek kadar istekli ve tatlı sert futbolu sonucu getirdi. Kısaca hocanın rakibini analiz ederek istediğini alması, beni yerin dibine sokmaya yetti de arttı. Malum Hikmet hoca ile ilgili düşüncelerim çokta olumlu değil.

Yine de eleştirel cümleler kurmak mümkün. Müdafaa konusunda level atlamış olsakta hücumsal etkinliğimiz ne yazık ki çok az. 55-60. dakikadan sonra oynanan tek kale oyuna rağmen merkezden oynayıp ceza sahası içinde girdiğimiz tek pozisyon yok. Oysa çok temiz ayaklı bir orta sahaya sahibiz. Oyun aklını bu yönde geliştirmeyip, sadece kanat varyasyonları ya da uzaktan şutlarla pozisyon hazırlamaya çalışmaktan vazeçmezsek, hava savunmasını sağlam yapan ya da yay etrafında aksiyon alıp hat oluşturan takımlara karşı gol bulmakta zorlanmaya devam edeceğiz.


Her şeye rağmen akıllı oynadık, özellikle 60. dakikadan sonra kanatlara topu indirip Kravets'i doğru yerde 2 kez topla buluşturmayı başardık. O da üstüne düşeni yapıp 1 asist yapıp 1 gol attı ama gel gör ki Alper Ulusoy saçma sapan şekilde sadece asistini görmezden gelip attığı golü geçerli saydı. İptal edilen gol edilmeyen golden çok daha temizdi, o kadarını söyleyeyim.

Fenerbahçe açısından bakıldığında maçı katleden hakemdi ama Fb aleyhine çalınan 2 düdük varsa Kayserispor aleyhine çalınan 5 düdük var. Bunu görmemelerine alıştık ve fakat ortalığı bu kadar yangın yerine çevirmeleri komediden fazlası.

Biz Fenerbahçe'nin yıllardır yaptığı gibi hakemle kazanmadık. Jailson'un girdiği pozisyon dışında kalemize şut çekemeden maç bitirdiler. Oturup kendi dertlerine yanmalarını tavsiye etmekten başka yapacağımız bir şey yok.

Hikmet Karaman "bunu benden duyuyorsunuz evet" müthiş bir taktik zeka ile Fenerbahçe'nin bütün planlarını alt üst etti, fırsat vermedi, sabırla ve doğru hamlelerle maçı kazanıp 3 puanı yazdı hanemize. Kesinlikle ve kesinlikle takdiri, teşekkürü hakediyor hoca.

Hocam, yerin dibi çok rahat. Valla bak, ben burada kalmaya, sık sık girip çıkmaya, her seferinde utanmaya razıyım. Sen yeter ki utandır. Ben ilk fırsatta karşına çıkıp özür dilemeyi de bilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...