29 Haziran 2019 Cumartesi

İçime Sinmiyor

Böyle bir genel kurul yapmak içime sinmiyor. Birlik ve beraberlik konusunda herkes ne düşünüyorsa bir fazlasını düşünen biri olarak konuşuyorum. Demokratik seçimlerde birden fazla adayın çıkması birlik ve beraberliği bozmaz, aksine güçlendirir. Gel gör ki Kayseri'de bu böyle algılanmıyor.

Yapılan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da da bunu gördük. Sn. Baki Ersoy'un teşviki ile adaylığını açıklayan Sn. Sedat Kılınç genel kurula 1 gün kala adaylıktan çekildi. Gerekçe ise birlik ve beraberliğin bozulmaması olarak sunuldu. Oysa kendi adıma çok heyecanlanmış, çok umutlanmıştım.

Spor kulübü olarak hayatına devam eden Kayserispor'un camia hüviyetine bürünmesi adına elzem olduğuna inandığım çok adaylı genel kurulların hayalim olduğunu zaten çoğu kez dile getirdim. Ama olmadı. Yine beceremedik, yine bunun için bir adım atamadık.

Bugün bir kez daha Sn. Mehmet Özhaseki'nin Kayseri için ne kadar önemli olduğunu, Kayseri güç dengesinde neden en ağır basan kefe olduğunu görmüş olduk. Sadece kongre öncesi çalışmaları ile değil, kürsüde ki hitabından tutun, top yekün davranışları ile. Ama şunu da gördük ki Sn. Baki Ersoy artık bu güç dengesinde çok ciddi şekilde taraf. Bir hamlesi ile herkesi ölüm uykusundan uyandırdı ve bu taşın altına el koymaya vesile oldu. Hem Haseki başkana, Baki beye bu taraftarın, bu şehrin bir teşekkür borcu var.

Peki Genel Kurul'da ne oldu?

Hiç bir proje, program, hedef ve planlanan işten bahsedilmedi. Zorluklar anlatıldı, kulübün içinde bulunduğu durum dile getirildi, her zaman yapıldığı gibi günlük çözümlerin değil, kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğinden bahsedildi. Yine, yeni ve yeniden sandık kurulmadı, indir kaldır tekniği ile ibralar sağlandı, yönetim kurulu seçildi.

Kulübün 2018-2019 sezonu geliri 81 küsür milyon TL, gideri ise 82 küsür milyon TL olarak açıklandı. Bütçe açığı 800 küsür binler olarak beyan edildi. Kulübün toplam net borcunun 141 milyon küsür TL olduğu da bağımsız denetim raporu ile ortaya kondu. Önümüzdeki sezon için Mehmet Çakmak Uyar'ın beyanı ile 33 Milyon TL civarında kar hedeflendiği açıklandı. Kayserispor Kulübünün nakdi varlıklarının; Bankalarda 530 küsür bin, kasada ise 2 küsür bin civarında olduğu belirtildi.

Sn. Naci Bedir seçim öncesi konuşmasında tüzükte 3 değişiklik yapmak istediklerini açıkladı. Birincisi; Tüzükte Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanın görev, yetki ve sorumluluklarının açıklanması, ki Dernekler Masası bunu kulübün eksiği olarak bildirmiş, İkincisi; üyelik ve üye aidatları ile ilgili bir değişiklik, Üçüncüsü ve en önemlisi; Federasyon tarafından yeni açıklanan Lisans Yönetmeliği sonrasında Kayserispor'u yöneten herkesin bütün borçlandırmalarda "MÜTESELSİL KEFİL" olarak sorumluluk alması. Yani bu şu demek oluyor, Kayserispor yeni yönetmelikte yer alan Gelir-Gider farkını tutturamazsa yapılan borçlardan yönetim sorumlu ve rücu ettirilebilecek.

Yine Baki beyin ön ayak olması ile Kayserispor için bir yardım kampanyası başlatılması kararlaştırıldı ve Vali bey bu konu ile ilgili 12 ay sürecek bir çalışmanın başlatılacağını duyurdu.

Sn. Erol Bedir seçildikten sonra Kayserispor Vakfının kurulduğunu, bu vakfın menkul ve gayrimenkul mal edinmesi gerektiğini, kalıcı gelir olarak bunların Kayserispor'a girdi sağlayabileceğini anlattı.

Uzun lafın kısası, tarafım Erol Bedir'den yana olmasına rağmen içime sinmedi bu kongre. Sedat Kılınç'ın tabiri caizse önünün kesilmesi, Kayserispor Kulübünün camia olmasının bir nevi engellenmesi beni rahatsız ve huzursuz etti. Keşke böyle olmasaydı, keşke sandık kurabilseydik.

Erol Bedir ve yeni yönetimine başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin. Maddi ve manevi Kayserispor'un her zaman yanındayız. Başta Haseki başkan, Baki Ersoy ve Memduh Büyükkılıç olmak üzere taşın altına elini koyan herkese de ayrıca teşekkürler. İnşallah verilen sözler unutulmaz, inşallah günü birlik çözümler yerine kalıcı çözümler için adımlar atılır. Tek duamız, dileğimiz budur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...