28 Mayıs 2020 Perşembe

Düşme Kaldırılsın (mı)?

Malum, zorlu bir süreçten geçiyoruz. Dünya genelinde hayat hiç bu kadar belirsiz olmamıştı. Gel gör ki yaşanılacak olanı engellemek çokta mümkün değil, başımıza geldi, çekiyoruz. Her şey olduğu gibi futbol dünyası da Covid-19 salgınından daha önce hiç bir şeyden etkilenmediği kadar etkilendi.


Vaktinden önce bitirilen ligler, futbola verilen uzun aralar vs. Görmediğimiz, yaşamadığımız bir çok şeyi yaşadık bu süreçte. Yine de temennimiz, Allah beterinden saklasın.

Bu sürecin başından itibaren ülkede bulunan neredeyse bütün takımlar liglerin ertelenmesini, maçların oynanmamasını istediler. Hatta Başkan Berna Gözbaşı bu konuda oldukça belirleyici bir rol oynadı.Ligler ertelendi, maçlar oynanmadı. Ama futbolumuzun can suyu olan yayın gelirleri de bu süreçte ödenmedi ve neredeyse bütün takımların zaten bozuk olan ekonomileri daha da feci bir hal aldı.

Salgının kısmen hafiflemesi ile normale dönme çalışmaları başladı. 12 Haziran itibariyle Türkiye'de futbol hasreti bitiyor. Ligler başlayacak ve bizler hasret kaldığımız futbolumuza kavuşacağız. Tff başkanı 18 takımın mutabakatıyla liglerin oynanacağını deklare etti.


Bu açıklamasını yaparkende "Süper Ligin 7 kulübü bu yıl küme düşmenin kaldırılmasını ve 2020-2021 sezonunun 21 takımlı oynanmasını talep etti, değerlendireceğiz."  diye bir dip not ekledi.

Sonrasında bir yaygara koptu ki sormayın. 

Her önüne gelen bu 7 kulübü tabiri caizse tefe koydu oynattı. "Hem oynamak isteyeceksiniz, hem düşmeyeceksiniz." den tutun da, "Oyun oynanırken kural mı değişir?" lere kadar bir dünya şey söylendi. Bu 7 kulüp yerden yere vuruldu ve hala vuruluyor, eleştiriliyor. Hepsinin de elindeki en geçerli argüman;

"Ligden düşme kaldırılırsa şampiyonluk yarışı etkilenir,"

Siz kendi hayalini kurduğunuz, istediğiniz  şey olsun, o takımlar zarar görmesin, benim takımım ya da gönlümden geçen takım şampiyon olsun diyebiliyorsunuz. Kendi menfaatleriniz zarar görmesin istiyorsunuz da yine tek dertleri kendi ekonomileri olan ve bu nedenden dolayı küme düşme olmasın diyenlerin bu talebine karşı ne diye kıyameti koparıp saldırıyorsunuz?

Siz farkında mısınız? Bu kulüplerin yaşadığı sıkıntıların bir çoğu sizin taraf olduğunuz camialar lehine yapılan hatalar yüzünden yaşanıyor.

Hadi onu geçtim, bu üslupla mı eleştirilir, böyle mi karşıt görüşleriniz dile getirilir. Karşınızda bir şehri temsil eden koca camialar var.

Kendi pencerenizden bakınca sizden başka herkes kaka, bir siz düzgünsünüz. Ama kuyruğunuza basılınca dünyanın en çirkef diasporası haline geliyorsunuz.

Ligden düşme kaldırılsın mı? 

Hayır, bence de kaldırılmasın. Herkes ama herkes hakettiğini yaşasın. 

Kayserispor'un küme düşmeyeceğine inanarakta bu cümlemin arkasındayım. Çıkıp kalan 8 maçta üstümüze düşeni yapacak ve bu ligde kalacağız.

Ama bir talebi, isteği ya da düşünceyi, gayri ahlaki bir üslupla ve bel altı vurarak eleştirmek yerine, talep sahiplerinin gerekçelerini ve bu camiaların, kulüplerin gerçekten neden bu hale geldiklerini oturup bir düşünün. 

Mahalle yanarken saçını tarayan iyi aile kızları gibi davranmaktan vazgeçin ve bir kez olsun kendi camialarınızın menfaati ile birlikte diğer camialarında durumlarına bakın.

Belki de insanlığınız aklınıza gelir de en azından üslubunuz düzelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...