1 Haziran 2020 Pazartesi

8x+2y+2z=?


Yeni 3 bilinmeyenli Yabancı Kuralı denklemine hoş geldiniz. Başka derdimiz yokmuş gibi ülke futbolundaki gündem yine Yabancı Futbolcu kuralı. Tff Başkanı Nihat Özdemir "8+2+2" den yanayım demiş.

Neden bu kural sorusuna verebildikleri tek bir cevapları yokken, ne işe yarayacağı hakkında bir fikir, sav, iddia ortaya koyamıyorken, inatla ve yabancı futbolcu serbestisinin ülke futboluna kazandırdıklarını inkarla, sınırlama ve kısıtlama için direniyorlar, diretiyorlar.

Futbolu sahada yönetenlerin fikrini almadan yapıyorlar bunu. Kulüplerde görevli profesyonelleri dinlemeden, dinleselerde anlamadan yapmaya devam ediyorlar.


Fatih Terim diyor ki mesela; "14 yabancı diye bir kural yok, dilersen 28 Türk futbolcu oynat." 

Ya da Erol Bulut diyor ki; "14 futbolcu serbest ama alma, 8 tane al oynat. Kimse 14 yabancı oynatmak zorunda değil."

Gazinantep FK Başkanı; "Maliyetler düşsün diye sınırlama planlanıyor ama yerli piyasası yükselecek, haketmeyenlere, haketmedikleri yüksek meblağlar ödenecek."

Yani futbolu sahada yönetenler, ya da kulüplerin borç yükünü çekip bunun için gecesini gündüzüne katanlar yabancı futbolcuya getirilecek sınırlamanın bir faydası olmayacağı konusunda hem fikir.


Ama ülke futbolunu yönetenler kör, sağır ve ne yazık ki algıları kapalı. Merih, Çağlar, Cengiz gibi ihraç ettiklerimizi görmüyorlar. Hepsinin de bu dönemde olduğunu anlamıyorlar. Arkadan gelenleri de umursamıyorlar.

Yabancı futbolcu sayısını sınırlamaya yönelik harcadıkları mesaiyi kulüplerin alt yapılarına destek vermek için harcasalar, kulüp yönetimlerine bu nefes alma boşluğunu sağlasalar 10 tane Merih, Çağlar ya da Cengiz çıkabilecekken yapmıyorlar. Düz mantık, sabit fikir ve kör gözlerle hala makam işgal edip, sormadan ve sorgulamadan karar alıyorlar.

Sonuç?

Dediğim dedik, çaldığım düdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...