28 Ağustos 2021 Cumartesi

Kazanan Haklıdır.

    Oyun içindeki bütün defolarına, eksiklerine rağmen kazanan daima haklıdır. Ama kazanırken de eleştirilebilirsiniz. Hatta kazanırken eleştirilmek çok daha kıymetlidir. Her şeye rağmen sezonun ilk 3 puanı, sezonun ilk gol yenmeyen maçı, sezonun ilk galibiyeti hepimize hayırlı olsun.

  
    Uzatmalarla birlikte sahada oynanan 98 dakikanın sadece 15 dakikasında futbol oynamış olsak da, deplasmandan galip dönmek bu takımın taraftarı olarak hepimizi sevindiriyor elbette. Ama yazının girişinde de bahsettiğim gibi 88 dakikasını Başakşehir'in oynadığı bir karşılaşma izledik. Ki Başakşehir takımı bu kadar kötü bir dönemi en son ne zaman yaşadı, biz bu kadar kötü bir Başakşehir'i bir daha ne zaman yakalarız ve biz bu kadar kötü bir dönemdeki Başakşehir'e karşı nasıl top oynayamayıp pozisyona dahi giremeyiz ben bilmiyorum.

    Kayserispor tarihinin "maddi olarak" kurulan en değerli kadrolarından birinin oynadığı / oynayacağı futbol bu mu olmalı diye eminim hepimiz sormuşuzdur. Bence olmamalı. Çok daha organize, çok daha atak, çok daha pasa dayalı, çok daha akıcı, çok daha göze hitap eden bir oyun oynayabilecek yetenekteki futbolculardan kurulu bu takım; bugün biraz şansının, biraz rakibinin bozuk moral-motivasyonunun sayesinde deplasmandan 3 puanla döndü. 


    Elbette üzülecek değiliz, elbette kazanılan, hanemize yazılan her puan altın değerinde velakin, tabir-i caizse, elimizdeki Ferrari'ye, Murat 124 motoru takılı olmasını eleştirmek lazım. 

    Gerçi şöyle de bir şey var. Eleştiri, eleştirilmeyi kabul edebilenlere yapılır. Geçen hafta oynanan Adana Demirspor maçından sonra hocanın atıp daha sonra sildiği twit hepimizin malumu. Bu adam eleştirilmeyi sevmez, sevmiyor, sevmeyecek. Biz de inadına eleştireceğiz. Takdir edilesi zamanlar gelirse de edeceğiz.

   Hazır milli ara girmişken biraz keyfini çıkaralım bu galibiyetin. Sakatlar döndükten sonra kurulacak, sahaya sürülecek takımı, oynanacak oyunu bende herkes gibi çok merak ediyorum. 

    Ha bir de, hocanın bugün maç sonu açıklaması ile hafta içinde antrenman öncesi verdiği röportajda ki tavrı ile ilgili önümüzdeki günlerde benimde kuracağım cümleler olacak. O açıklamalar mutlaka konuşulması gereken konular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...