20 Ağustos 2021 Cuma

Yol Geçen Hanı

    Bir sürü tabir kullanabiliriz bugünkü görüntüye. Bir çok deyim, atasözü, tamlama yazılabilir yazının başlığı olarak. Ceza sahanın içinde top oynayan Adana Demirspor'u görünce en çok yakışanı sanırım "Yol Geçen Hanı" olacaktı, onu seçtik.

  

    Sezonun 2 haftasında, ligin 2 yeni takımına karşı oynanan futbol, ortaya konmayan mücadele, taktik teknik bir sürü hatayı görünce insanın cümle kurası gelmiyor. Ancak bu maç özelinde benim ezeli ve ebedi muhalif olduğum BÜYÜK hoca ile ilgili bir kaç şey söylemek gerek. 

    Amiyane bir söz vardır bizim oralarda "g*te bala" diye. Şans eseri olan şeyleri niteleriz bu tamlamayla. İşte g*te bala bir gol atmışsın, sonrasında orta sahanın dinçliğiyle, ki Attamah en son ne zaman bu kadar sağlam bastığı bir oyun oynadı hatırlamıyorum, oyunu soğutan, tutan bir görüntü çizmişsin. Ama gel gör ki büyük bir taktik manevrayla o dinamizmin bir parçasını, sahanın kendi tarafındaki sertlik oranını yukarıda tutan İbrahim'i kenara alarak işleyen çarka her zamanki gibi çomak sokup alabileceğin 3 puanı "istemezuk" diye iade ediyorsun. Yerine de Onur'u alarak tüy dikiyorsun ya, harbiden büyük hocasın.

    Muhtemelen yazıyı okuyup; "hoca geleli daha iki gün oldu, bir dünya sakatımız var" gibi olası muhalif cümleler kuracak arkadaşlarım çıkacaklar. Haklı olmalarını çok isterdim. Ama şu cümleleri kurmak için bu adamı 90 dakika izlemek yetiyor, yetecek. Düzen bozan, hata yapan, işleyişe kafa tutan, hatayı kendi egosunun dışında her yerde arayan bu adam varken haklı asla olamayacaksınız kusura bakmayın..

    Giden 2 puanın yegane sorumlusu zatı şahanedir. Aynada kendi sıfatı yerine Guardiola gördükçe de bu kayıpların ardı arkası kesilmeyecek. Şimdiden hepimize geçmişler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum sizin...